Keskustan kehittäminen

Share |

Lauantai 6.10.2012 - Kaarina


Torilla tiedusteltiin kovasti, että mitä mieltä olet toriparkista ja miten kehittäisit ydinkeskustaa?

Jokainen kaupunki tarvitsee vetovoimaisen ja viihtyisän keskustan, joka houkuttelee ihmisiä. Kesäisin on huomattavasti parempi tilanne kuin tähän aikaan vuodesta. Nyt kaivattaisiin katettua kahvilaa ja tapahtumia torille. Viime jouluna saatiin onneksi siistit punaiset mökit, joita voidaan hyödyntää erilaisissa tapahtumissa myynti- ja esittelytiloina. Joskus kaipaan torille myös entistä suihkuallasta ja jokatapauksessa enemmän penkkejä.

Joukkoliikennettä tulee kehittää edelleen voimakkaasti ja erilaisia lippuvaihtoehtoja, jotta ihmiset pääsevät mutkattomasti ja edullisesti keskustaan. Tällä hetkellä bussilippu on mielestäni hintava yksittäisinä matkoina. Joukkoliikenteen lisäksi kehittäisin keskustaa nykyistä enemmän kävelijöiden ehdoilla.

Toriparkin osalta olen huolestuntunut sen korkeista ja muuttuvista kustannusarvioista haastavan maaperän vuoksi. Ratkaisu on  ollut toimivat monissa kaupungeissa, mutta pitää arvioida tarve ja sen soveltuvuus meillä. Mikäli toriparkki rakennetaan,niin mielestäni siinä tulee olla ulkopuolista rahoitusta. Lahdella on meneillään  monia investointeja tällä hetkellä, kuten koulujen rakentaminen Liipolaan ja Jalkarantaan. Toriparkki investoinnilla ei ole niin kiire tälläisenä ajankohtana.

Toivon, että Keskustan puistoista pidetään huolta ja myös lapsilla on niissä osansa. Kannatan matkakeskuksen rakentamista rautatieaseman yhteyteen ja nykyinen linja-autoasema suunnitellaan muuhun käyttöön. Kaipaan Lahteen lisäksi Jyväskylän kaltaista järjestötaloa.  Ihmisten ikääntyessä esteetön  liikkuminen tulee myös huomioida kaikessa suunnittelussa.

Avainsanat: keskusta


Kommentit

29.4.2015 22:56  Alex Moore

Hei,
Olen Alex Moore kirkon rahoitusyhtiö laina, laillinen laina lainanantaja, annamme lainoja yritysten investointien ja ratkaista taloudellisia ongelmia, meidän lainan helposti ja osakepääoma ? 150 miljoonaa aikoo myöntää yksityiset lainat lyhyen ja pitkän AIKAVÄLIN , termi vaihtelee ? 500 ? 100 miljoonaa euroa kaikkien vakavia ihmisiä, luotettava ja integroida haluat tehdä lainan. Oma korko 2%, jos olet kiinnostunut meidän tarjous ota yhteyttä osoitteeseen

Nimi: Alex Moore

Sähköposti: am.credithome@hotmail.com


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini