Koiraladut Lahdessa

Share |

Keskiviikko 11.2.2015 - K.Suhonen


Kaikille mahdollisuus hiihtää - koiralatuja Lahteen

Hiihto on  loistava liikuntamuoto talvella, etenkin Salpausselän maastoissa. Ulkoilen paljon ympärivuoden ja mukanani on usein perheen espanjanvesikoira Pyry.  Koiran omistajana on ollut kuitenkin haaste yhdistää nämä molemmat harrastukset yhtä aikaa. Ymmärrän hyvin, että talvella ulkoilureitit on keskitetty hiihtämiseen, eikä niitä saa tahallaan vahingoittaa. Moni muukin koiranharrastaja on kysellyt  koiralatuja, jonka vuoksi päätin kääntyä sekä  toimialajohtaja Kurosen että liikuntatoimenjohtaja Tommi Lankin puoleen. Sainkin tänään positiivisia uutisia ko asiasta.

Lahti ja Hollola ovat päättäneet yhdessä Messilän kanssa kartoittaa aiemmin Messilän käytössä olleiden ratsastusreittien mahdollisuuksia ja resurssointia koiralatukäyttöön.  Tämä mahdollisuus on avautunut, kun ratsastustalli lopetti toimintansa Messilässä. Nyt olisi hieno mahdollisuus kaikille koiranomistajille päästä hiihtoladuille, mutta myös  matkailijoille, jotka omistavat koiran. Koira on Suomessa joka viidennessä perheessä, joten tilausta tälläiselle on olemassa. 

Tällä hetkellä Lahdessa on tarjolla koiralatua ns koirakentällä Urheilukeskuksen tuntumassa ja Hollolan kunta kaavailee kelien salliessa koiralatujen vetämistä Työtjärven jäälle. Lahden reitti on kuitenkin tällä hetkellä melko vaatimaton kunnon hiihtolenkin tekemiseen. Tästä on kuitenkin hyvä edetä ja maltan odottaa ensi talvea :)

Avainsanat: koira, hiihtäminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini