Ammattitaitoinen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö

Share |

Torstai 12.3.2015 - K.Suhonen


Sairaanhoitajapäivät 12.3 -Tapahtuma täynnä tietoa, taitoa ja verkostoitumista. Sairaanhoitajapäivät kokoavat ammattilaisia erityisesti asiantuntijaluennoille, mutta myös näkemään uusia tuotteita, innovaatioita ja taitoja. Tietoja vaihdetaan ja verkostoidutaan aktiivisesti. 

Presidentti Niinistö piti hyvän avajaispuheen, jossa hän mainitsi erityisesti sairaanhoitajien kantavan huolta terveyspalveluiden saatavuudesta ja laadusta. Asia on oikeasti koko kansan huoli. Sairaanhoitajat - Me näemme sen arjen, miten erilaiset käytännöt tällä hetkellä toimii sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä miten palveluiden eriarvoisuus kasvaa asuinpaikan mukaan. 

Avajaispäivänä annettiin tunnustusta  arvokkaasta työstä palkitsemallla Ihmisen parhaaksi -palkinnolla skitsofrenia uusiutumista ehkäisevä työryhmä. On tärkeää jakaa tunnusta hyvistä käytännöistä ja toimintamalleista. Arvostan juuri tälläisenä aikana mielenterveyspotilaiden hoidon kehittämistä, johon suuri tarve eri puolilla maata. 

Osaavien ja ammattitaitoisten sosiaali- ja terveydenhuollon hoitohenkilöstön avulla luodaan edellytykset potilas- ja asiakaskeskeiselle, vaikuttavalle, laadukkaalle ja kustannustehokkaalle hoitotyölle. Tämä onnistuu jatkossa vain laadukkaan koulutuksen turvaamisella ja hyvällä johtajuudella. Hoitotyön osaavia johtajia tarvitaan organisaatioiden kaikilla tasoilla: strategisella, operatiivisella ja lähijohtamisen tasolla. 

Avainsanat: sairaanhoitajat, terveydenhuollon ammattilaiset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini