Keskustan kehittäminen

Lauantai 6.10.2012 - Kaarina

Torilla tiedusteltiin kovasti, että mitä mieltä olet toriparkista ja miten kehittäisit ydinkeskustaa?

Jokainen kaupunki tarvitsee vetovoimaisen ja viihtyisän keskustan, joka houkuttelee ihmisiä. Kesäisin on huomattavasti parempi tilanne kuin tähän aikaan vuodesta. Nyt kaivattaisiin katettua kahvilaa ja tapahtumia torille. Viime jouluna saatiin onneksi siistit punaiset mökit, joita voidaan hyödyntää erilaisissa tapahtumissa myynti- ja esittelytiloina. Joskus kaipaan torille myös entistä suihkuallasta ja jokatapauksessa enemmän penkkejä.

Joukkoliikennettä tulee kehittää edelleen voimakkaasti ja erilaisia lippuvaihtoehtoja, jotta ihmiset pääsevät mutkattomasti ja edullisesti keskustaan. Tällä hetkellä bussilippu on mielestäni hintava yksittäisinä matkoina. Joukkoliikenteen lisäksi kehittäisin keskustaa nykyistä enemmän kävelijöiden ehdoilla.

Toriparkin osalta olen huolestuntunut sen korkeista ja muuttuvista kustannusarvioista haastavan maaperän vuoksi. Ratkaisu on  ollut toimivat monissa kaupungeissa, mutta pitää arvioida tarve ja sen soveltuvuus meillä. Mikäli toriparkki rakennetaan,niin mielestäni siinä tulee olla ulkopuolista rahoitusta. Lahdella on meneillään  monia investointeja tällä hetkellä, kuten koulujen rakentaminen Liipolaan ja Jalkarantaan. Toriparkki investoinnilla ei ole niin kiire tälläisenä ajankohtana.

Toivon, että Keskustan puistoista pidetään huolta ja myös lapsilla on niissä osansa. Kannatan matkakeskuksen rakentamista rautatieaseman yhteyteen ja nykyinen linja-autoasema suunnitellaan muuhun käyttöön. Kaipaan Lahteen lisäksi Jyväskylän kaltaista järjestötaloa.  Ihmisten ikääntyessä esteetön  liikkuminen tulee myös huomioida kaikessa suunnittelussa.

1 kommentti . Avainsanat: keskusta

Kuntavaalikampanja Saila ja Kaarina

Perjantai 5.10.2012 - Kaarina

Päätin tehdä yhteistyötä saman valtuustoryhmän jäsenen - Sailan kanssa kuntavaaleissa. Päätös yhteistyöstä syntyi helposti, sillä molemmilla on sama elämänvaihe ja osittain samat tavoitteetkin. Kuntavaaliteemoissa painotamme erilaisia asioita, mutta keskustalaisuuden vahva henki on taustalla. Elämässä harvoin saavuttaa mitään ihan yksin, sillä aina tarvitaan yhteistyötä.

Toimintaamme voi seurata nyt yhteiseltä kotisivulta vaalien ajan www.sailajakaarina.net

Minulta on kysytty monesti myös miksi olen keskustalainen? Osittain sattumaakin, mutta en kokenut olevani vahvasti oikeistolainen tai vasemmistolainen. Olisin voinut olla vihreä, mutta päätin olla vihreä keskustalainen liittyessäni noin kymmenen vuotta sitten puolueeseen.Kristilliset arvot ovat myös tärkeitä, mutta en halua sotkea niitä politiikkaan.

Keskustalaisuudessa minua viehättää se, että ollaan  tavallisen ihmisen asialla. Terveydenhuollon ammattilaisena koen ja näen, että toimivat peruspalvelut ovat ihmisen hyvinvoinnin kannalta erityisen tärkeässä roolissa. Ennalta ehkäisevä työ on taloudellisin ratkaisu monessa asiassa. Suomen vahvuutena on myös hyvä peruskoulu, jonka tasoa tulee edelleenkin puolustaa osana hyvinvointia. Koulutus antaa samanalaiset mahdollisuudet tulotasosta riippumatta edetä elämässä eteenpäin. Jo puolueen perustaja Santeri Alkio piti  tätä tärkeänä.

Keskustalainen vihreys korostaa, että ihminen elää jatkuvassa vuorovaikutuksessa luonnon kanssa. Ihminen tarvitsee luontoa ja sitä kautta tuntee vastuunsa myös sen hoidosta. Meillä on hyvä maaperä tuottaa puhdasta ruokaa ja puhtaat vedet.Kannatan ehdottomasti, että meillä tuotetaan edelleenkin elintarvikkeita. Lähiruoan saamista kuluttajien ulottuville tulee edistää nykyistä tehokkaammin sen ekologisuuden ja terveellisyyden vuoksi. Tuottajilla pitäisi turvata riittävä korvaus tuotteen myyntihinnasta.

Toivon, että voin olla jatkossakin kuntalaisten asialla, mutta siitä en päätä minä. Ajatukseni ja keskeiset tavoitteet on laitettu sen vuoksi näkyville. Viikonloppuisin olen myös Sailan kanssa liikkeellä torilla ja kauppakeskuksissa, jolloin mahdollisuus kysellä tarkemmin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yhteistyö, keskustalainen