Kotimaisia elintarvikkeita etsien

Perjantai 27.2.2015 - K.Suhonen

Kotimaisia elintarvikkeita etsien

Yritän suosia kotimaisia tuotteita mahdollisimman paljon käydessäni kaupassa. Päätökseeni on monta syytä, mutta erityisesti ajattelen valinnoissani terveellisyyttä ja työllistävää vaikutusta. Myös lähellä tuotetulla tuotteella on lyhyempi hiilijalanjälki kuin kaukaa tuodulla elintarvikkeella. Ajoittain vierailen myös torilla ja suoramyyntipaikoissa.

Tänään kiinnitin huomiota leipäpakkauksen merkintöihin. Siinä luki selkeästi, että leivottu Suomessa, mutta ei raaka-aineiden alkuperää.  Nopeasti lukien Suomessa leivottu voi tarkoittaa  ostajalle, että se on myös kokonaan suomalaista. Tehdessäni valintaa kaupassa ajattelin ostavani suomalaista, mutta tutkittuani pakkausta tarkemmin en enää ollut sen kotimaisuusasteesta ihan varma. Pakkausmerkinnöissä on vielä parantamisen varaa, jotta kuluttaja voi tehdä aitoja valintoja. 

Päivittäistavarakaupan lisäksi kävin tänään paikallisella myllyllä ostamassa puurohiutaleita. Kokemus oli ihan päinvastainen, sillä mylläri osasi kertoa yksityiskohtaisesti tuotteista, joita oli tarjolla. Näitä hiutaleita ei lämpökäsitellä, jonka vuoksi ne ovat "aidompaa" ja maistuvampaa kuin isot sarjatuotannot. Koostumus on sellainen, että viiden hengen perheelle ei tarvitse keittää läheskään niin suurta määrä kuin teollisesti tuotettua valmistetta. 

Jokaisesta päivästä oppii jotakin :) Omalla toimnnallani sain myös nuorimman poikani kiinnostumaan ruuan alkuperästä. Hän totesi myllyllä, että oli tosi mielenkiintoinen keskustelu aiheesta. Lapset kannattaakin ottaa mukaan kauppaan ja opettaa arvioimaan tuotteiden sisältöä ja alkuperää - sillä on kauankantoisia vaikutuksia. 

1.3 alkaa kampanja " Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa - Hyvää Suomesta". Suosittelen liittymään mukaan ja tarkastelemaan tuotteita pari viikkoa aiempaa tarkemmin. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tuoteselostus, kotimaisuusaste,